Sammanfattning

Morgonångest är en plåga! Men det finns hjälp att få! Vi säger varför man ska snooza, flytta till ekvatorn och ha sex innan man ska sova! Pelle har skapat ett eget 3-minutersprogram att lyssna på morgon och kväll för att må bättre på morgonen! Jesper ger sitt bästa jobbtips för att må bättre på morgonen. MISSA INTE DETTA!

Dom bästa tipsen för att bota morgonångest

 1. Lyssna på Pelles morgonprogram och kvällsprogram
 2. Ha en tydlig rutin – somna samma tid, gå upp samma tid
 3. Flytta till en plats där solen går upp och ner samma tid varje dag året runt

Anledningen till att du har morgonångest

 • Du har en omedveten påtvingad negativ tankeaktivitet som du vaknar OCH somnar med

Anledning till att du har en negativ tankeaktivitet

 • Du har börjat associera morgon med någonting negativt, genom att:
 1. Du sover för lite och vaknar alltid trött för att du var uppe för sent
 2. Du var uppe för sent för att du var stressad och stimulerad av datorer
 3. Du är inte medveten om vad som ger dig mening eller är värt att gå upp för i vardagen

Pelles 3 minuters morgonprogram

Trötthet, speciellt på morgonen, gör ofta att vi fastnar i ett negativt tankemönster som gör oss orkeslösa och att vi mår dåligt. Det ska vi nu ändra på, genom att jag säger vad du ska tänka på och att du gör som jag säger, kommer du att känna att du får mer energi.

Det är lätt att förminska och ta för givet, dom saker och människor i ditt liv som varje dag gör det lite bättre. Därför vill jag nu att du uppmärksammar en sak som du är tacksam för, om det så är din partner, kollegor, hund, familj, en varm dusch eller frukost på bordet. Lägg märke till en sak du är tacksam för. Vad som helst. Gör det nu.

Det är också lätt att tro att det är många saker vi måste hinna med varje dag. Men sanningen är att vi bara behöver hinna med en enda sak. Om det bara fanns en sak du skulle få gjort idag, som skulle göra dig nöjd med dagen, vad skulle det vara? Vad är prio 1, som gör att du mår bättre och är den personen du vill vara? Kanske är det något på jobbet, med din partner, träning eller hälsa. En sak du är nöjd med om du får gjort. Tänk på det, nu.

Om det fanns en sak du kunde lära dig eller göra lite bättre – vad skulle det vara? Vad kan du göra idag, som skulle göra framtiden lite bättre? Kanske lära dig någonting nytt eller göra en gemensam aktivitet med en vän eller partner. Alltså en sak du vill lära dig eller göra för en bättre framtid. Fokusera på det, nu.

 • En sak du är tacksam för.
 • En sak du prioriterar och som gör dig nöjd med dagen om du får det gjort.
 • Samt, en sak du vill göra eller lära dig idag  för att morgondagen ska bli lite bättre.

 

Pelles 3 minuters kvällsprogram

Vad vi gör på kvällen, speciellt den sista tiden innan vi går och lägger oss, påverkar ofta hur bra du kommer sova inatt. Det är lätt att bära med sig stress och oro in i sovrummet.

Det känns ofta som att vi står still och att ingenting förändras. Men om du tänker efter, förändras saker varje dag. Därför vill jag att du ska reflektera över vad du lärt dig idag. Vad gjorde du annorlunda eller bättre än tidigare? I ditt bemötande av en person, att du kanske oroar dig mindre eller orkade fortsätta när du tidigare gett upp. En sak du lärt dig eller gjort bättre än tidigare. Tänk på det. Nu.  

Man är på tunn is om man inte tycker att kärlek och meningsfulla relationer är bland det viktigaste som finns. Och kärlek är något man ger för att få och förtjäna. Det finns alltid någon som på något sätt förtjänar vår kärlek. Vad gjorde du för att bidra till att göra världen en bättre plats för någon annan? Om du inte gjort det, är det inte för sent ännu…Ett leende eller en liten omtanke gör all skillnad. Tänk på hur du visat kärlek. Nu.   

Sista frågan är för att du för att du ska må bättre när du kliver upp imorgon. För; varför ska du kliva ur sängen överhuvudtaget? Du skulle kunna sjukanmäla dig och spendera hela dagen åt att titta på netflix. Vad ger dig mening? Sannolikt handlar det inte om dig. Utan om dina kollegor, barn, vänner eller en dröm du har. Varför kliver du upp på morgonen? Vem eller vad jobbar du för? Tänk på det, nu.  

 • Vad har du lärt dig under dagen?
 • Hur har du visat kärlek?
 • Varför ska du kliva ur sängen imorgon?

 

Sveriges Bästa Podcast Inom Personlig Utveckling

Tack för att du stöttar Sveriges bästa podcast inom personlig utveckling. Med ambitionen att Hashtag Livet Podcast ska vara Sveriges bästa podcast vill vi gärna få feedback.

Man kan bara vara Sveriges bästa podcast genom lyssna på sina lyssnare. Kommentera, recensera, skicka till en vän och ge feedback till Sveriges bästa podcastGilla Sveriges bästa podcast Hashtag Livet på facebook och prenumerera på vår podcast på Itunes för Apple eller Android!

I dagsläget finns det inte någon konsensus över vilken podd som är Sveriges bästa podcast. Se till att ge Hashtag Livet Podcast feedback för om dom är Sveriges bästa podcast. Sveriges bästa podcast utses givetvis inte i kvantitet, utan i kvalitet. Hashtag livet satsar på att vara Sveriges bästa podcast i kategorin självhjälp och personlig utveckling. Om man vill vara välinformerad och intelligent ska man lyssna på Hashtag Livet Podcast för att det är Sveriges bästa podcast inom kategorin självhjälp och personlig utveckling.

Kommentera

Din mail kommer inte att synasRequired fields are marked *

Hashtag Livet © 2017