Sammanfattning

Pelles rättsfall där han blivit utsatt för stalking och förföljelse i närmare 2 års tid har äntligen fått ett slut och detta diskuterar vi idag! Tillsammans med sex andra personer, varav alla blivit utsatta pga deras relation till Pelle, skedde skadegörelse, förföljelse, dödshot, olaga intrång och ofredande som vi diskuterat tidigare. I en förhoppning om att alla nu kan försöka gå vidare pratar vi om vad som hänt.

Artiklar Om Förföljelsen

Före rättegången:

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/stalkade-fem-personer-under-flera-ar

Efter rättegången:

http://www.unt.se/4851008

SMS Exempel

4 av 197 st dokumenterade sms Pelle fått mellan Mars till Maj 2017 innan kvinnan blev gripen. Men detta pågick sedan Augusti 2015.

Pelles Bok om Stalkern

Håll utkik efter Pelles bok om den sanna historien bakom hur sju unga vuxna blir utsatta för stalking, berättad som en spänningsroman, som snart finns tillgänglig för att smyglyssna på i podden! Och så småningom kommer finnas tillgänglig som ljudbok!

Utdrag ur Pelles Bok – Psycko! Jag såg henne först

LYSSNA PÅ BOKEN HÄR ISTÄLLET!

OBS – Alla namn är utbytta och annan känslig information är maskerad.

Prolog

  “Du är medveten om att du måste flytta då?”
  “Vad som än krävs är jag beredd att göra.”
Kvinnan i andra änden av telefonen hos skatteverket hade gjort mig smärtsamt påmind om vad det innebar att leva under skyddad identitet.
Sedan några månader tillbaka stod en golfklubba bredvid ytterdörren till lägenheten, en kniv låg innanför garderobsdörren hallen, och ytterligare en kniv i handskfacket till bilen. Nu hade jag beställt skyddade personuppgifter, var sjukskriven från jobbet och på väg bort från Uppsala.
Min telefon plingade till och bara för en sista gång, skulle jag se vad det stod innan jag lämnade allt bakom mig. Fuckar doden at alla sa du vet psycko bitchhoror o fitthoror hittar jamt du far ta ansvaret for de akta sa inte bilen smaller en kvall de pa djaknen skoldungag kommer do fitthoran pa tullgarn plagas langsamt ditt ansvar. du militar tillat ett garv ditt psycke e visst inget vidare bara en fasad.
  Länge och hårt, tryckte jag på den stora knappen för att skärmen skulle somna in, och med ett forcerat grepp vreds nyckeln om bredvid ratten för att lamporna på instrumentpanelen skulle tändas. Det var två timmar att köra upp till stugan, där ingen kunde nå mig.
Orsaken till mina känslor var uppenbar. Hjälplösheten hade pågått i nästan två år och under den här morgonen hade jag passerat någon form av gräns för vad jag klarade av.
Maten som svaldes vid frukostbordet stod mig plötsligt upp i halsen. Övertygad om att jag skulle svimma lade jag pannan mot bordet och inväntade mörkret. Istället för att svimma blev det bara allt svårare att andas. Stolen gungade under min kroppsvikt. Handfallen, var det bara tid som kunde avgöra vad som skulle ske nu.
Efter en längre stund förstod jag vad som hade hänt. Känslan av en panikångestattack var ingenting man lätt glömde. Det var omöjligt att fortsätta gå till jobbet oberörd.
Mitt förflutna hemsökte mig och sex andra personer varje dag. Med kunskapen att allt hade börjat med mig tänkte alla drabbade samma sak. För om inte jag var gärningsmannen, så hade jag gjort mig skyldig till någonting som motiverade någon att utsätta oss alla för förföljelse, skadegörelse, ofredande, trakasseri, hot, kränkning och olaga intrång. Utan att kunna erkänna mig skyldig till någon av dom två punkterna, stod mitt förtroende på spel.
Någon var skyldig. Men med ett fast grepp om ratten, körandes bort från Uppsala och med snart skyddade personuppgifter, skulle det snart inte spela någon roll.

 

Madeleine hade fått ett sms av Tyra. Har du hört något mer av polisen?
  Madeleine hade nästan glömt att Tyra fortfarande fick anonyma meddelanden och samtal. Själv hade hon inte fått någonting sedan flera månader tillbaka.
Stalkern hade slutat höra av sig strax efter det att hennes förhållande med Leo hade tagit slut. Men sviterna efter allt som skett satt ännu kvar.
Fortfarande tittade hon genom dörrögat varje gång innan hon gick ut från sin lägenhet. Väl i trapphuset skyndade hon ner till ytterdörren, väl ute skyndade hon till bilen. Alltid med ett öga över axeln.
Rädslan tog överhanden då och då, men det hade börjat att avta. Kanske skulle hon kunna gå vidare och glömma allt som hade hänt snart. Det verkade åtminstone som att personen som gjorde det här inte längre ville göra henne illa.

 

Thomas hade fått ytterligare ett sms från ett nytt kontantkortsnummer. Doden fitthoror ansvaret tar psyckot pang akta dacken pa bilar halsa de.
   Thomas hade gjort allt han kunde göra för att det här skulle få ett slut. Anmälan till polisen var gjord och nu kunde han inte göra annat än att vänta.
Med en djup suck blockerade han numret som lades till i listan beståendes av över tjugo kontantkortsnummer som det hela tiden kom nya samtal och sms ifrån. Det kändes dock trivialt i jämförelse med det faktum att personen hade befunnit sig vid huset där han bodde.
Thomas och hans sambo Tyra hade pratat med deras hyresvärd och betalat för att få en säkerhetsdörr installerad. Tidigare, ända sedan den där kvällen när stalkern varit beväpnad utanför deras port, hade dom båda legat vaken om nätterna.
Deras enda brott verkade vara att Thomas var kusin och vän till Leo, och Tyra var vän till Madeleine. Annars hade dom ingenting med saken att göra. Allt hade börjat med Leo och Madeleine.
Både Thomas och Tyra hade fått flera dödshot, men dom flesta sms som kom till Tyra var egentligen enformiga och meningslösa. Pang. Doden. Bitchhora. Fuck.
  Under den senaste tiden hade hon fått allt färre meddelanden och hoppet om att det snart kunde vara över var det som höll henne från kollaps. Hon tyckte mest att det var irriterande att ta upp telefonen och se flera tomma sms och ett missat samtal.
Det var inte meddelanden eller samtal som skrämde henne. Det som skrämde henne var om den som skickade meddelanden och ringde samtal skulle realisera något av sina hot.
Hon var rädd för att någon skulle hoppa på henne utanför porten till deras lägenhet. Hon åkte aldrig hiss, utan tog trapporna varje gång trots att hon bodde på sjätte våningen, för att hon alltid skulle ha någonstans att fly. Var hon än gick så hade hon alltid ett överfallslarm i handen eller i fickan.
Utan att kunna göra mer än vad hon redan gjorde för att gå säker, var det ändå som att hon bara väntade på att någon skulle överfalla henne. Men hon hade blivit van med rädslan. Hände det så hände det. Då skulle polisen åtminstone ta fallet seriöst.

 

Stina låg i sängen och tittade igenom alla meddelanden som hon hade fått. Det senaste var det som skrämde henne mest. Haha rosa jacka fitthora du vill krossas exakt precis som psyckot sager 🙁
  Stina hade dejtat Leo i drygt två månader, sedan i februari och nu var det över, men ändå fortsatte hon att få samtal och sms. Relationen hade tagit slut för att Stina inte klarade av att ta nästa steg in i ett förhållande med en kille som var hela anledningen till att hon nu ständigt letade efter misstänksamma ansikten omkring sig. Om Leo var oskyldig eller inte hade blivit en omöjlig frågeställning att leva med, och hon kunde inte låta bli att misstänka honom för att vara stalkern.
Nu var hon drabbad som Leo själv, om inte ännu värre. Det var dessutom inte bara samtal och sms. Hon hade fått kondomer i ett brev, och någonting annat som hon inte ens hade rört vid, men som hon var helt säker på var avföring.
Stalkern hade sett henne flera dagar i rad och därefter skickat meddelanden till henne och sagt saker som bara någon som hade sett henne kunde veta. Han eller hon tycktes alltid veta var alla var och vad alla gjorde.
Utifrån sett var Stina gjord av stål. Hon hade arbetsmoral och kapacitet som en maskin. Men sakta och säkert raserade allt hon hade byggt upp.
Hon litade inte på någon utöver sig själv och polisen. Om inte det här skulle få ett slut snart så visste hon inte vad hon skulle göra.
Stina och hennes vän Jennifer hade drabbats efter den där kvällen tillsammans med Leo för en månad sedan.
Förutom tomma samtal hade Jennifer fått liknande sms som Stina fick. Du kommer ocksa krossas doden psyckot tar ansvaret for de pang.
  Tonen i dom meddelanden som Jennifer hade fått kändes alltmer hotfull och oron kring vad hon hade efter sig var som mest påtaglig efter varje nytt meddelande.
Ibland kunde det gå ett par dagar mellan att hon fick meddelanden och Jennifer kunde då slappna av för ett tag. Hon försökte glömma bort vad hon var utsatt för, men efter varje nytt sms som nådde henne så följde en rädsla som kunde hålla sig kvar i dagar.
Alla tankar kom samtidigt och det enda som hjälpte var att distrahera sig med någonting helt annat, om så bara för att i en sekund kunna slippa oroa sig för det hon annars stod helt hjälplös inför.

 

 

Precis som för alla andra så hade Sofia drabbats enbart på grund av hennes relation till Leo.
   Sofia hade inte blivit utsatt för någonting sedan hon flyttade till Stockholm i februari. Men stalkern hade varit hemma hos henne och lagt lappar i hennes brevlåda innan hon flyttade. Hon kunde fortfarande se lapparna framför sig och läsa dom högt. Psycko, Mythoman, Borderline, och Psycko Psycko Psycko <3<3<3.
   Det betydde att personen var någon som bodde i Uppsala och hade koll på deras hemadresser.
   Polisen hade pratat med alla inblandade och i polisens ögon var alla fortfarande misstänkta. Alla skulle förhöras. Hela situationen hade spårat ur. Men Sofia var säker på att det var någonting som hade hänt efter det att Leo träffade Madeleine, den där våren för två år sedan, som hade startat allt. Men vad? Och varför?

 

Fortsättning följer!

 

Sveriges Bästa Podcast Inom Personlig Utveckling

Tack för att du stöttar Sveriges bästa podcast inom personlig utveckling. Med ambitionen att Hashtag Livet Podcast ska vara Sveriges bästa podcast vill vi gärna få feedback.

Man kan bara vara Sveriges bästa podcast genom lyssna på sina lyssnare. Kommentera, recensera, skicka till en vän och ge feedback till Sveriges bästa podcastGilla Sveriges bästa podcast Hashtag Livet på facebook och prenumerera på vår podcast på Itunes för Apple eller Android!

I dagsläget finns det inte någon konsensus över vilken podd som är Sveriges bästa podcast. Se till att ge Hashtag Livet Podcast feedback för om dom är Sveriges bästa podcast. Sveriges bästa podcast utses givetvis inte i kvantitet, utan i kvalitet. Hashtag livet satsar på att vara Sveriges bästa podcast i kategorin självhjälp och personlig utveckling. Om man vill vara välinformerad och intelligent ska man lyssna på Hashtag Livet Podcast för att det är Sveriges bästa podcast inom kategorin självhjälp och personlig utveckling.

Läs mer om CZ-syndromet

 

 

Kommentera

Din mail kommer inte att synasRequired fields are marked *

Hashtag Livet © 2017