Hahstag Livet – 44 – 8 anledningar till att inte skaffa barn

Sammanfattning

Vi diskuterar varför man inte ska skaffa barn, för att vi börjar komma upp i åldern då folk börjar skaffa barn. Tänker folk ens på om man ska skaffa barn eller inte? Är det mest avgörande beslutet i våra liv ett passivt beslut som bara sker av farten? Pelle ska inte skaffa barn. Jesper ska skaffa barn. Varför?

Varför Man Inte Ska Skaffa Barn

 1. Det kostar massa pengar – Minst 1,4 miljoner rättare sagt. Skulle du skaffa barn om du var tvungen att betala 1,4 miljoner i förskott?
 2. Du får ingen sömn – barn skriker och även när dom blir äldre ligger du sömnlös av oro
 3. Det dödar sexlivet – Inget mer att utveckla här.
 4. Större risk för att förhållandet mellan föräldrarna tar slut
 5. Du mister din frihet
 6. Man kan faktiskt ångra sig – Det är supertabu, men det finns ett stort mörkertal med föräldrar som ångrar att dom skaffade barn.
 7. Du blir faktiskt inte lycklig – Enligt en studie på 2000 tyskar var 70% mindre lyckliga 2 år efteråt
 8. Kan skada den kvinnliga kroppen allvarligt – 300 000 kvinnor dör varje år i samband med graviditet och oräkneliga andra drabbas av skador, övervikt och sjukdomar i samband med graviditet.

Kvinnor verkar ha en extremt stark primal drift som slår in någon gång mellan 20-35 års ålder som skriker efter barn, medan män mest verkar ha driften till sex. Men precis som att vi inte styrs av våra primala drifter att vara våldsamma eller äta socker hela dagarna så finns det så extremt många argument för att inte skaffa barn.

Varför Man Ska Skaffa Barn

 1. Föräldrar, Mor- och farföräldrar känner sig signifikanta och behövda – får mer status, starkare identitet och mer mening i sitt liv.
 2. Du får närmast obegränsat med samtalsämnen
 3. Du passar in i samhället och bland dina vänner som har barn

Slutsats

 • Pelle: Låt mig tänka… utmattning, stress och hamsterhjul… eller frihet, pengar och stillhet. Skaffa inte barn…
 • Jesper: Skaffa barn om du vill ha barn och vill/kan vara en bra förälder

Sveriges Bästa Podcast Inom Personlig Utveckling

Tack för att du stöttar Sveriges bästa podcast inom personlig utveckling. Med ambitionen att Hashtag Livet Podcast ska vara Sveriges bästa podcast vill vi gärna få feedback.

  Man kan bara vara Sveriges bästa podcast genom lyssna på sina lyssnare. Kommentera, recensera och ge feedback till Sveriges bästa podcast. Gilla Sveriges bästa podcast Hashtag Livet på facebook och prenumerera på vår podcast där du hittar poddar!

I dagsläget finns det inte någon konsensus över vilken podd som är Sveriges bästa podcast. Se till att ge Hashtag Livet Podcast feedback för om dom är Sveriges bästa podcast. Sveriges bästa podcast utses givetvis inte i kvantitet, utan i kvalitet. Hashtag livet satsar på att vara Sveriges bästa podcast i kategorin självhjälp och personlig utveckling. Om man vill vara välinformerad och intelligent ska man lyssna på Hashtag Livet Podcast för att det är Sveriges bästa podcast inom kategorin självhjälp och personlig utveckling.

Kommentera

Din mail kommer inte att synasRequired fields are marked *

Hashtag Livet © 2017