Hashtag Livet – 6 Strategier För Att Få Andra Att Göra Som Du Vill 

Sammanfattning

Veckans bok är “Influence” av Robert Cialdini. Vi diskuterar hur du får andra att göra som du vill, men även maktlagar och hur man får alla andra att tycka om en. Ett avsnitt du inte får missa!

Bästa Sätten Att Få Andra Att Göra Som Man Vill

  1. Jämförelse. Vill du framstå som snygg? Umgås med fulare personer. Har du dåliga nyheter? Berätta ännu sämre nyheter först och säg sedan den dåliga nyheten. 
  2. Reciprocitet. Lämna ett högt bud först och lämna sedan ett mindre but – även om det är du som ber om någonting så kommer den som du frågar att känna att du mötte den halvvägs. Ge någon annan person massa tjänster först utan att förvänta dig någonting tillbaka och “casha” sedan in tjänster när du behöver andras hjälp. 
  3. Bryt inte karaktär. Personer är extremt ovilliga att agera emot hur dom sagt att dom är. Be folk skriva under på att dom är en viss typ av person. Sen kan du sälja på dom något senare som dom kommer köpa bara för att agera i linje med vad dom tidigare sagt. “Eftersom du är en sådan här typ av person borde du också…”
  4. Smicker. Om du säger att du gillar någon kommer den att gilla dig. Vi är otroligt svaga för smicker.
  5. Få den andra personen att känna sig viktig. Låtsas som att du har undertaget och anspela på hur mycket bättre andra personer är.
  6. Le, nicka, och lyssna. Om du vill att personer ska tycka om dig så ska du ställa öppna frågor om vad personen vill prata om. När du märker att personen är intresserad av någonting specifikt så prata mer om det och säg att ni har det gemensamt. Spegla personens intressen och sätt att vara på.

Veckans Bok – Influence 

Om du vill lyckas i livet så är kunskap om socialpsykologi ett måste. Den här boken förklarar hur företag och personer använder olika psykologiska knep för att få som dom vill.

Takeaways:

  • Lär dig se igenom företags marknadsföring
  • Lär dig genomskåda försök till manipulation från andra personer
  • Lär dig påverka andra

LYSSNA PÅ BOKEN GRATIS GENOM DENNA LÄNK!

Kommentera

Din mail kommer inte att synasRequired fields are marked *

Hashtag Livet © 2017